YEŞİLİ SEV, DOĞAYI KORU

Aksu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, “Yeşili Sev, Doğayı Koru” sloganıyla Kumköy Ormanı’nda çevre etkinliği gerçekleştirdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, Kumköy Ormanı’nda çevre temizliği yapıldı. Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Aksu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde, Kumköy Ormanı’nda gerçekleştirilen çevre etkinliğine; Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB), Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB), Lara Turizm Yatırımcıları Birliği (LATUYAB), sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar destek verdi.

Kumköy Sahili ve ormanlık alan içerisinde yaklaşık 500 gönüllü ve 50 çocuğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 6 tona yakın çöp toplandı. Etkinliğe katılan, Aksu Belediye Başkan Vekili Soner Erbuğa, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis Üyesi Abbas Can, Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın eşi Emine Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selda Yazıcı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zeynep Demirel Aksu İlkokulu öğrencileriyle birlikte saksılara çiçek ekti. Öğrenciler tişört boyama etkinliğinde keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik alanı içerisinde farklı bölgelerden başlayıp bitiş alanına doğru çevre temizliği yapan gönüllüler için birer araç refakat etti. Aksu Belediyesi; Paksan Geri Dönüşüm Tic Ltd. Şti. ve AJ İnternational Group İth. İhr. San. LTD.ŞTİ ile birlikte etkinliğe katılan gönüllü vatandaşların eldiven, çöp poşeti, tişört, meyve suyu, kek ve su gibi ihtiyaçlarını karşıladı.

Aksu Belediyesi Basın Servisi

YEŞİLİ SEV, DOĞAYI KORU