DUALAR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN

Aksu Belediyesi’nce her yıl kültür gezisi kapsamında düzenlenen Çanakkale Gezisi’nin bu yılki ikinci turu yine yoğun taleple gerçekleştirildi. Geziye katılan Aksulular, binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale’de; Ecebat, Gelibolu, Alçı Tepe, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Conkbayırı, Anafartalar gibi savaşın yoğun yaşandığı cepheleri gezdi. Aksu Belediyesi önünden dualarla uğurlanan kafile Çanakkale’de profesyonel gezi rehberlerince bilgilendirilerek tarihi zaferle ilgili bilgilerini pekiştirdi.

Aksu Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri devam ediyor. Yıllardır düzenlenen gezilerde destansı bir mücadelenin tarihinin yazıldığı mekanları görmek isteyen Aksulular gezinin bu yılki ikinci turuna da yoğun ilgi gösterdi. Belediyenin önünde Başkan Halil Şahin, eşi Ümmü Şahin ve meclis üyelerince dualarla uğurlanan halk geziden oldukça memnun kaldı.

REHBERLER GEZDİRDİ
Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını halkın yakından görmeleri için düzenlenen gezilerde tarihi yarımada karış karış gezildi. Rehberlerin eşlik ettiği ziyaretçilere, gezi boyunca Aksu Belediye personeli tarafından yardımcı olunuyor. Çanakkale Gezisine katılanlar; Eceabat İlçesi, Seyit Onbaşı Tabyası, Soğanlıdere Sargı Yeri, Zıhındere Sargı Yeri, Abide, Morto Koyu, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek, zaferin tarihi anılarına tanıklık ediyorlar.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÜÇLENİYOR”
Çanakkale Gezisi kapsamında bu yıl vatandaşları üç tur halinde Çanakkale’ye göndereceklerini belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, vatandaşların Çanakkale’ye giderek kahraman ecdatlarıyla bir kez daha gurur duyduklarını söyledi. Şahin, “Başta gençlerimizin olmak üzere tüm halkımızın, insanlığın ibret abidesi Çanakkale’yi görmeleri için her yıl Çanakkale’ye geziler düzenliyoruz. Çanakkale’yi herkesin ziyaret etmesini çok önemsiyoruz. Çanakkale’ye giden her vatandaşımızın, birlik ve beraberlik bağlarını daha da güçlendirerek Aksu’ya döneceğinden eminim. Bu kutsal vatanın topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde gören vatandaşlarımız kahraman ecdatlarıyla bir kez daha gurur duyacaklar.” dedi.