BÜYÜKŞEHİR-AKSU GÜÇ BİRLİĞİ HIZ KESMİYOR

Aksu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalarla Aksu’da tüm çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bir yerel gazete Büyükşehir Belediyesi ile Aksu Belediyesi arasında imar planlamaları konusunda ciddi sorunlar olduğu, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin hazırladığı iki kata müsaade eden planların Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından kabul görmediği ve bu nedenle iki belediye arasında soğuk rüzgarların estiği söylentilerine Aksu Belediyesi’nden yalanlama geldi. Konuyla ilgili Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin bir açıklama yaparak haberde bahsedilen olayların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi ile aralarında planlama konusunda sorun olmadığı gibi planlama çalışmalarının koordineli olarak devam etmekte olduğunu ifade etti. Şahin, “Birçok bölgede planlamada ciddi aşamalar kaydedildi. Haberden anlaşıldığı kadarıyla eski belediyeler zamanında yapılan planların kat artış yükseklikleri konusu değerlendirilmiş, zaten o planlarla ilgili revizyon çalışmaları yapılıyor. Bu planlama çalışmalarında halkımızın menfaatleri gözetilerek çalışmalar sürdürülmekte. Örneğin, Barbaros, Macun, Konak Mahallelerinin üç katlı planlamalarında kat artışı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Vatandaşımız buralarda 6 kata kadar bina yapabilecek. Aksu belediyemizle Büyükşehir Belediyesi arasında hiçbir sorun bulunmadığı gibi tam aksine yaptığımız gerek planlama gerekse altyapı çalışmaları son derece uyumlu çalışmalarımızın ürünü. Yıllardır çözüm bekleyen imar planlamaları konusunda halkımızın menfaatleri doğrultusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır” dedi.