OKUL ZİLİ ÇALDI, ÖĞRENCİLER OKULLARA KOŞTU

Türkiye genelinde olduğu gibi Aksu’da da yeni eğitim ve öğretim yılı büyük coşkuyla başladı. Aksu’daki İlköğretim Haftası Kutlama Programı Rabiye-Mehmet Ülger İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Törene; Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eşi Ümmü Şahin, Başkan Yardımcısı Ahmet Aydoğmuş, Okulu yaptıran hayırsever Rabiye Ülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen başta olmak üzere Aksu protokolü katıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen verilecek olan eğitim ve öğretim ile öğrencileri en iyi şekilde geliştirip eğiteceklerini söyledi. Gökçen, “Eğitim, ekmek ve sudan sonra gelen en önemli meseledir. Biz çocuklarımıza eğitim vererek geleceğimizi inşa ediyoruz” dedi.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Sorgulayan nesiller yetiştirmeliyiz. Bunda da öğretmenlerimizin, bizlerin hepimizin sorumluluğu var. Okullar yaptıran hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Bizler belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, velilerimiz de çocuklarına sahip çıkmaya devam etmeli. Aksu’muzun eğitim çıtası her yıl daha da yükseliyor” dedi.

Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ise eğitimin önemine değindi. Kaymakam Ergün, “Hepimiz kendimizi çağa göre yenilemeliyiz. Bilim ayrı bir şey onu uygulamak, hissetmek başka bir şey. Okullar yönetilirken veliler de eğitimin her aşamasında bizim yanımızda olmalı. Çocuklarının sadece ödevlerine yardımcı olmamalı, okul saati dışında da ne yaptığını, kimlerle görüştüğünü bilmeli, ilgilenmeli.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından halk dansları gösterileri yapıldı, şiirler okundu, bayrak teslim töreni gerçekleştirildi ve birinci sınıfa başlayanlara balon dağıtıldı.

OKUL ZİLİ ÇALDI, ÖĞRENCİLER OKULLARA KOŞTU