ÇALKAYA SORUNU TARİH OLDU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Çalkaya, Altıntaş, Güzelyurt, Hacıaliler ve İncikpınarı İmar Planları Protokolü Bilgilendirme Toplantısında, bölge halkıyla bir araya geldi.

Halkı ilk ağızdan bilgilendirmek amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Aksu Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Çalkaya, Altıntaş, Güzelyurt, Hacıaliler ve İncikpınarı İmar Planları Protokolü Bilgilendirme Toplantısında konuşmasına, Çalkaya sorunu olarak bilinen sorunun dününü bugününü özetleyerek başladı. Bölge halkını mağdur etmeyecek bir çalışma yapılacağını, bütün vatandaşlara hakkının verileceğini söyleyen Başkan Şahin,  Ankara’da bölgeye has bir düzenleme yapıldığını ve bu noktaya kolay ulaşılmadığını söyledi. Başkan Şahin;  “Biz birlikte çalışarak ve hareket ederek bu sonuca ulaştık. Bu sorunun çözümüne büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine, Maliye Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza, bu sorunun çözümüne katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bize inan ve destek veren vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, hiç kimsenin endişesi olmasın, kafa karıştırmaya çalışanlara asla itibar etmeyin dedi.

Bilgilendirme toplantısında yıllardır çözüm bekleyen Çalkaya sorununun tarih olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya da mevcutta Kepezaltı-Santral de yapılan gibi bir kentsel dönüşüm yapmayacaklarını belirterek; “Burada önceliğimiz tapu şerhlerini kaldırmak ve kentsel dönüşüm. İmar çalışmalarımıza başladık ve bölgeyi “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan ettik. Bu çalışma kentsel dönüşüm adı nedeniyle kafalarınızı karıştırmasın, biz kimseyi mağdur etmeyen bir çalışma yapacağız. Özetle, Çalkaya, Altıntaş, Güzelyurt, Hacıaliler ve İncikpınarı İmar Planları Protokolüyle Çalkaya sorunu artık tarih oldu” dedi.

Aksu Belediyesi Basın Servisi

ÇALKAYA SORUNU TARİH OLDU