AKSU’DA MESİRE ALANI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Aksu Belediyesi Güzelyurt’a yapacak olduğu ve Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin verildiği mesire alanı ile ilgili çalışmalarında sona geldi.

Mesire alanı konusunda Aksu Belediyesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Belediye Başkanı Halil Şahin, başkan yardımcıları, İmar Komisyonu üyesi meclis üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri ile bir toplantı yaparak çalışmaları masaya yatırdı.

Aksu Belediyesi, 2016’nın Ekim ayı meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, darbenin seyrini değiştirerek ölümsüzleşen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini Güzelyurt’a yapılacak olan mesire alanına vermişti. Şehidin adının yaşatılacağı mesire alanı Aksu’nun önemli bir ihtiyacını da karşılayacak. Konuya büyük önem veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, çalışmaları da hassasiyetle takip ediyor. Şahin toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Mesire alanı çalışmalarında sona gelindi. Mesire alanının yapımına ilişkin uygulama projeleri ivedilikle yapılıp ihale süreci başlatıldı. Komisyonumuz konuyla ilgili çalışıyor. İhale tarihimiz henüz belli olmamakla beraber şeffaf bir ihale yapacağımızı şimdiden duyuruyoruz. İhalemizi canlı olarak yayınlayacağız. Şehidimizin isminin Aksu’muzda yaşatılacağı mesire alanının ihalesine yatırımcılarımızı davet ediyoruz.” dedi.

421 bin metrekarelik mesire alanı içinde; 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 8 adet büfe, 7 adet yöresel ürünler satış ünitesi, bir adet manej alanı, bir adet anfi tiyatro, bir adet kültür evi, bir adet paintbol alanı, bir adet macera parkı, bir adet yapay gölet, spor tesis alanı, süs havuzları, çocuk oyun alanları, ibadethane, piknik masaları, kamelyalar, pergolalar, idari bina, otoparklar  yer alacak.

AKSU’DA MESİRE ALANI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI