AKSU’DA KANALİZASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Aksu’nun önemli sorunlarından birisi daha çözüme kavuşturuluyor. İlçede kanalizasyon sıkıntısı yaşandığı için meydana gelen sorunlar kademeli olarak ortadan kaldırılıyor. 2017 yılının eylül ayında Aksu’ya gelen ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt Belediye Başkanı Halil Şahin ile görüşerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hem kanalizasyon konusunda hem de Macun Deresi konusunda talimatları olduğunu açıklayarak 2018 yılının başlarında Aksu’da kanalizasyon çalışmalarına başlanacağını müjdelemişti.

Bu açıklamaların ardından Aksu için düğmeye basıldı. ASAT Genel Müdürlüğü’nün ilk etapta Macun Mahallesi’nin kanalizasyonunun yapılması için açtığı ihaleyi kazanan Abdullah Zühtü Bayraktaroğlu İnşaat Firması yetkilileri çalışmalara başlamadan önce Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i ziyaret etti.

Firmanın sahibi İnşaat Mühendisi Abdullah Zühtü Bayraktaroğlu, firma yetkililerinden İnşaat Mühendisi Mustafa Kalaycı ve Haritacı Sedat Okur Başkan Şahin ile görüşme yaparak fikir alış verişinde bulundu. Bayraktaroğlu, Macun Mahallesinin kanalizasyon yapım işine şubat ayının sonlarına doğru başlayacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Halil Şahin ise, kanalizasyon sorununun Aksu için ciddi bir sorun olduğunu ve ASAT Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde ilk etapta Macun Mahallesinde çalışmalar yapılacağını, zamanla diğer mahallelerde de kanalizasyon çalışmaların yapılacağını söyledi.